Wat doet een werkvoorbereider?

Een werkvoorbereider bij Club Beter Bouwen heeft een cruciale rol in het bouwproces. Je bepaalt van A tot Z wat er wanneer gebeurd en door wie. Doordat je jouw werkplek op kantoor regelmatig inruilt voor de bouwplaats houdt je de lijntjes tussen binnen en buiten kort. Bouwsystemen, kennen geen geheimen voor jou en daarom ben jij verantwoordelijk dat voor alle voorbereidingen die nodig zijn voordat de bouw van start kan gaan. Het is jouw verantwoordelijkheid dat alle materialen en tekeningen op tijd op de bouwplaats zijn. Als werkvoorbereider zie je kansen voor een nog beter bouwproces en kom je na wat je beloofd. Bij alles wat je doet, houdt je de wensen van de opdrachtgever in jouw achterhoofd.

De werkzaamheden van een werkvoorbereider

  • Sparren met je collega’s van verkoop, architectuur, constructie en installatietechniek;
  • Het maken, controleren en aanpassen van het BIM model voor de projecten;
  • De benodigde uren en materialen berekenen op basis van de aangeleverde informatie;
  • Het maken van een realistische planning voor het gehele bouwproces.

Organisatietalent met oog voor detail

Een werkvoorbereider moet een ster zijn in het organiseren van het bouwproces. Het maken van de planning is voor jou geen probleem. Je zorgt ervoor dat er voldoende personeel beschikbaar is, werkroosters klaarliggen, materialen ingekocht worden en onderhoudt het contact met toeleveranciers en opdrachtgevers. Je werkt in een project waar er al architectonische, constructieve en installatietechnische details zijn. Met jouw oog voor detail zorg je ervoor dat het project bouwfysisch maakbaar en financieel haalbaar is. Je voorziet het BIM model van informatie die nodig is voor de uitvoering van het bouwproject.

Wat onze collega’s zeggen

Wie kan je nu beter vertellen hoe het is om bij Club Beter Bouwen te werken dan je nieuwe collega’s?

Lees hier de ervaringen van onze werknemers.

Onze 5 kernwaarden

Alle plannen en ideeën worden pas werkelijkheid met gedrag. Om onszelf een richtinggevend kompas te geven hebben wij een aantal kernwaarden opgesteld die wij zie als onze leefregels. Ons dagelijks handelen toetsen wij aan deze waarden omdat wij deze waarden als fundamenteel zien om onze ambitie waar te maken.